Mercedes SLS AMG Electric Drive kaapt Ringrecord

Mercedes SLS AMG Electric Drive knalt op de Nuburgring record
De Mercedes SLS AMG Electric Drive is vanaf heden de snelste elektrisch aangedreven wagen op de befaamde Nürburgring!

Op het 21 kilometer lange circuit in de Duitse Eifel kan je dagdagelijks terecht voor automotive pleasure. Je kan meerijden met ervaren piloten in hun Ringtaxi’s, je kan zelf een rondje rijden of je kan er nieuwe modellen tegenkomen, uiteraard nog stevig ingepakt. Sportwagens worden dan weer geklasseerd in de grote mensenwereld volgens hun tijd om de Nürburgring omloop te voltooien, en in het elektrisch segment is dat ook zo!

Verwacht wel geen Twizy, Ampera of Prius maar eerder een Audi R8 e-tron en een Mercedes SLS AMG Electric Drive. Deze laatste mag zich sinds kort ook de elektrische Ringkoning noemen. Slechts 7:56:234 had het gele gevaar nodig een rondje te knallen, hiermee stoot hij die R8 e-tron van de 1e plaats. Deze mooie prestatie is voornamelijk een ego kwestie van de Duitse merken, al halen de ingenieurs uit deze Electric Drive heel wat informatie om toepassingen te ontwikkelen voor meer gematigde seriemodellen.

De SLS AMG Electric Drive is de duurste Mercedes in het gamma en kost je meer dan €390.000. Voor die gigantisch grote berg geld krijg je een elektrische sportwagen met 750 pk en 1.000 Nm koppel. Dankzij het elektrisch vermogen ben je in slechts 3,9 seconde al aan 100 km/u, de maximum snelheid ligt elektronisch begrensd op 250 km/u.

Een Ringtijd van 7’56″234 zegt misschien niet zoveel, maar als we gaan vergelijking krijgen we concurrentie van een Porsche Panamera Turbo en een Ferrari California. Niet slecht dus voor een CO2 uitstootvriendelijke bolide als de SLS Electric Drive. Het record van de Radical SR8 LM is nog even veilig, tenzij Mercedes een aanval plant en de begrenzer er eens afhaalt?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...