Belgische prijs Mercedes-AMG SL Roadster (2022): vanaf 167.803 euroDe blitse combinatie van een sportieve(re) inborst met een aangenaam comfortgehalte en véél technologie in de nieuwe Mercedes SL Roadster heeft een prijs …

Mercedes heeft met de gloednieuwe SL Roadster per direct een nieuw dakloos vlaggenschip. Intussen zit de SL alreeds aan zijn 7e (!) generatie, voor het eerst werd de ontwikkeling toevertrouwd aan de sportieve AMG divisie. Officieel spreken we dan ook van de Mercedes-AMG SL Roadster (codenaam: R232). Sinds het pensioen van de AMG GT Roadster en S-Klasse Cabrio is dit de aangewezen keuze voor het vermogende Das Haus cliënteel met een voorkeur voor wapperende haren!

Deze AMG SL Roadster is groter dan voordien (+13 cm) en da’s snel te zien aan de aanwezigheid van een achterbank. Vier inzittenden verplaatsen zal misschien toch een uitdaging worden. De Duitse autobouwer uit Stuttgart spreekt zelf dan ook over een 2+2 sportcabrio… Ook komt de nieuwe SL met een stoffen dakconstructie. Maar dankzij drie lagen moet het toch de nodige bescherming bieden tegen ongure weersomstandigheden en externe geluiden. Openen en sluiten gaat volautomatisch in 15 seconden, zelfs al rijdend (maximaal 50 km/u). Uiteraard voorzien Mercedes (optioneel) een windstopper, nekverwarming en verwarmde zetels/stuurwiel. De soft top is in drie kleuren verkrijgbaar.

Op technologisch vlak bespeuren we ook een (bijzonder) stevige progressie, ondermeer met het gekantelde infotainmentsysteem uit de S-Klasse met de meest recente MBUX technologie. Ook inzake rijhulp, veiligheid, connectiviteit en gadgets is er hier veel mogelijk!

Mercedes kleeft eerst een (stevige) prijs op de SL55 AMG en SL63 AMG met 4.0 V8, nadien volgen er nog een handvol SL uitvoeringen. Zo verwachten we naast een SL43 (en SL53?) instapper ook een bijzonder performante SL63 E-Performance plug-in hybride. Een SL65 met twaalfcilinder zal er niet meer bijzijn.

Belgische prijs Mercedes AMG SL Roadster (2022):

SL55 AMG 4MATIC+ (476 pk, 0-100 in 3,9 seconden, max 295 km/u): vanaf 167.803 euro
SL63 AMG 4MATIC+ (585 pk, 0-100 in 3,6 seconden, max 315 km/u): vanaf 197.085 euro

Bestellen worden vanaf heden opgenomen bij de Belgische Mercedes verdeelpunten. De eerste exemplaren rollen spoedig in Bremen (Duitsland) van de band. Vermoedelijk gaan ze daarna spoedig op zoek naar een stevige portie vitamine D!