Video: AutoTrader test de Audi R8 V10 Performance (2022)Wanneer je niet gezien mag/kan worden met in Lamborghini … kan je de toevlucht nemen tot de 620 pk sterke Audi R8 V10 Performance!

Met de (RS) e-tron GT, RS Q8 en S8 is er geen gebrek aan waardige topmodellen bij Audi. Al kan geen enkele daarvan tippen aan de R8, dé (super)sportwagen van de Duitse autobouwer uit Ingolstadt. De naamgeving verwijst naar de initiële 4.2-liter V8 krachtbron, intussen is de R8 zodanig ingeburgerd dat R10 ietwat stom zou klinken.

Want van de achtcilinder is er al even geen sprake meer, de Audi R8 rekent sowieso op een atmosferische 5.2-liter V10. De vierwielaangedreven quattro variant neemt het merendeel van de verkoop op zich, voor de dynamische meerwaardezoeker is er anderzijds een RWD uitvoering. Voor zonnekloppers is er een dakloze R8 Spyder. Dezelfde aandrijflijn vinden we trouwens ook terug in de Lamborghini Huracan … die gemakkelijk tienduizend(en) euro’s duurder kan uitvallen. En bovendien minder praktisch is. En net wat te “in your face” is om als daily te gebruiken, zeker in het burgerlijke Vlaanderen/België.

Rory Reid (ex Top Gear) ging voor onze collega’s bij AutoTrader op stap met de Audi R8 V10 Performance. Dankzij diens levendige V10 staat er 620 pk / 580 Nm paraat waarmee je in 3,1 seconden richting knalt! Letter en figuurlijk. Pas bij 331 km/u is de topsnelheid bereikt. Toch wanneer je minstens 218.240 euro op tafel kan leggen!

Lees hier onze rijtest met de Audi R8 V10 Spyder!