Poll: Ford Mustang Mach-E vs Skoda Enyaq iV (2022)Welke elektrische crossover geniet jouw voorkeur, de stoere Ford Mustang Mach-E of de ruime Skoda Enyaq iV?

Net zoals in het reguliere SUV segment is er véél keuze wanneer je voor een elektrische SUV kiest. Voormalig Top Gear presentator Rory Reid gaat voor AutoTrader op zoek naar dé topper van dienst en plaatst daarbij de Ford Mustang Mach-E tegen de Skoda Enyaq iV.

De Mustang Mach-E is ongetwijfeld de meest stoere desondanks hij behalve het logo weinig gemeenschappelijk heeft met die legendarische sportwagen. Het gamma is overzichtelijk opgebouwd met achter- of vierwielaandrijving en een kleine of grote batterij. Daarbij gaat het van 269 pk tot 351 pk, dit met een rijbereik van 400 à 610 km (WLTP). Daarboven zit de Mustang Mach-E GT topversie met bijna 500 pk!

De Enyaq iV wordt gezien als een van dé beste VAG producten op basis van het nieuwe MQB platform dat specifiek voor EV’s werd ontwikkeld. Te verkrijgen met 179 pk, 204 pk of 265 pk met een soortgelijke autonomie van 400 à 521 km! Binnenkort volgt er nog een sportiever gelijnde Enyaq Coupé iV!

Bij Skoda volstaat 41.730 euro voor een Enyaq (60) bestelbon, bij Ford willen ze minstens 49.300 euro (Standard Range RWD) zien. Aan jou de keuze!

Ford Mustang Mach-E vs Skoda Enyaq iV

View Results

Laden ... Laden ...