Officieel: Ford Mustang Mach 1 (2020)

 Officieel: Ford Mustang Mach 1 460 pk (2020)De populaire Ford Mustang krijgt een nieuwe Mustang Mach 1 topversie!

In navolging van de Mustang Bullit komt Ford nu met de Mustang Mach 1 topversie. Eerder dit jaar werd hij alvast in Amerika gelanceerd, nu maakt de Mach 1 de Europese overstap. De atmosferische 5.0-liter V8 benzinemotor komt over van de Mustang GT, hetzij in aangepaste vorm met een open luchtinlaatsysteem, een inlaatspruitstuk, grotere gasklephuizen (van de Shelby GT350) en nieuwe software. Goed voor 460 pk en 530 Nm! De handgeschakelde zesbak is standaard maar desgewenst is de Mustang Mach 1 leverbaar met de 10-traps (!) automaat.

Naast stijvere veren, aangepaste MagneRide wielophanging, nieuwe diffusor (die voor 22% meer downforce zorgt!), extra koeling en krachtigere remmen monteert Ford ook standaard 19” lichtmetalen velgen en sportief Michelin Pilot Sport 4 rubber.

De Ford Mustang Mach 1 is beschikbaar in acht verschillende kleurcombinaties zoals Jet Grey, Iconic Silver, Shadow Black, Oxford White, Velocity Blue, Twister Orange, Race Red en Grabber Yellow. De nodige contrasterende striping en rode remklauwen zorgen voor extra blingbling. Naast een zwartglanzende grille zijn er uiteraard de nodige Mach 1 badges terug te vinden.

De eerste Ford Mustang Mach 1 werd geïntroduceerd in 1969 en verzamelde honderden snelheid/duurrecords. Sindsdien werden er maar liefst 300.000 exemplaren van de Mach 1 verkocht!

Hoeveel de nieuwe (gelimiteerde!) Mustang Mach 1 zal kosten in België is nog niet duidelijk, reken in dezelfde grootorde als de Mustang Bullit (vanaf 53.650 euro).

Lees hier onze rijtest met de vernieuwde Ford Mustang GT Convertible!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...