Officieel: Ford GT Alan Mann Heritage Edition (2022)Gezien de exclusiviteit, looks en prestatiepotentieel overstijgt de vraag het aanbod, toch komt Ford met een gelimiteerde Ford GT Alan Mann Heritage Edition.

In een héél ver verleden was ging het team van Alan Mann Racing aan de slag gegaan met een Ford GT40. Ondanks de prima prestaties en stoere looks konden de Amerikanen de nodige progressie boeken, deels door het gebruik van lichte(re) materialen. Hun GT-1 prototype lag uiteindelijk aan de basis de succesvolle GT die het volledige podium op Le Mans ’66 wist te bezetten! Een beklijvend verhaal dat je ook kan terugzien in de Ford vs Ferrari filmtitel.

Als hommage aan die heldendaad komt Ford nu met een Alan Mann Heritage Edition van de derde generatie GT. Ook hier word er gebruik gemakt van een Signature Red koetswerktint met gouden racing stripes en het startnummer 16. Rondom noteren we nog de nodige bronzen/koolstofvezel accenten. Ook binnenin vinden we een soortgelijke materiaal/kleurmix terug: rood, goud en (véél) koolstofvezel.

3.5 EcoBoost V6

Heritage Edition of niet. Ook hier staat de 3.5-liter Ecoboost V6 paraat die intussen 660 pk / 750 Nm naar de achteras stuurt. Voordien was dat slechts 647 pk / 746 Nm. Anno 2022 goed voor 0-100 sprintjes in ongeveer 3 seconden en topsnelheid van 347+ km/u. Gezien het beperkte gewicht (1.350 kg) zal de rijdynamiek behoorlijk bijzonder zijn.

Initieel plande Ford slechts 500 exemplaren te bouwde van de nieuwe GT supercar. Na véél meer interesse werd dat productiecijfer opgekrikt tot 1.000 en in 2022 zullen nogmaals 350 exemplaren van de band rollen in Canada. Gewoon 500.000 euro overschrijven naar de lokale Ford verdeler is niet voldoende, je moe(s)t solliciteren om een exemplaar te mogen kopen. Voor de exclusievere varianten mag je daar nog een serieuze meerprijs bijrekenen.

Of de Amerikaanse autobouwer moeite heeft met de laatste exemplaren te slijten is niet geheel duidelijk. Net zoals of ze zich lieten inspireren door YouTuber Shmee150!