Teaser: zuiver elektrische Nissan Micra (2024)Geheel volgens de actuele tijdsgeest laat Nissan weten dat de compacte Micra stadswagen een zuiver elektrische opvolger zal krijgen.

De allereerste Nissan Micra zag reeds het levenslicht in 1982, de meest recente generatie (nummer 5, codenaam K16) werd in 2016 voorgesteld. In 2020 kreeg de compacte stadswagen nog een update met meer technologie en zuinige(re) benzinemotoren. Maar in 2024 zal de gloednieuwe Micra voorzien zijn van een zuiver elektrische aandrijflijn.

De nieuwe Micra EV is het kind van een innige Alliantie samenwerking. Nissan zal het ontwerp voor zijn rekening nemen terwijl Renault hem zal ontwikkelen én bouwen in Frankrijk. Als technische basis zal het CMF-B EV platform gebruikt worden. Daarop moet ook de langverwachte Renault 5 opvolger op staan.

Technische details zijn momenteel nog schaars maar er wordt gesproken vaneen rijbereik van 400 km WLTP. Dus zeker 300 km in de praktijk wat voldoende moet zijn voor een stadswagen als deze. Ook qua prestaties en laadsnelheden moet de elektrische Micra voldoen aan toekomstige standaarden.

Nissan zal hiervoor (vermoedelijk) een nieuwe benaming hanteren. Wie nu een Micra wil aanschaffen moet daarvoor minimaal 17.660 euro (IG-T 92 MT5) neerleggen. Hopelijk blijft de aantrekkelijke prijspolitiek behouden.

Lees hier onze rijtest met de Nissan Micra 1.0!