Officieel: Ferrari Daytona SP3 Icona 840 pk (2021)Na de flamboyante Monza SP1 en SP2 komt Ferrari met een derde model binnen het exclusieve Icona gamma, de 840 pk sterke Daytona SP3!

Een nieuwe Ferrari kopen is moeilijker dan het lijkt, deels omdat er (véél) meer vraag is dan aanbod. Daardoor kunnen de Italianen hun verkoop goed (bij)sturen en enkel de trouwe kopers belonen met een productieslot voor een krachtige GT, sportieve sportwagen of gelimiteerde uitvoering.

Geheel onbereikbaar voor de gewone man/vrouw zijn de Special Project one-offs, net daaronder vinden we het Icona aanbod. Die omvat bijzondere bolides met een stevig prijskaartje die wederom enkel aan een select publiek aangeboden wordt.

Met de Monza SP1 (éénzitter) en Monza SP2 (tweezitter) introduceerde Ferrari het Icona gamma en met de Daytona SP3 komt daar nu een derde model. De benaming verwijst naar de succesvolle 24u van Daytona uithoudingsrace in 1967 waarbij Ferrari het volledige podium claimde. Dit met de 330 P3/4, de 330 P4 en de 412 P racewagens. Niet toevallig ook de (visuele) inspiratiebron voor deze Daytona SP3.

Net zoals bij de LaFerrari werd er hier gekozen voor een chassis volledig uit (lichtgewicht) composietmaterialen. Ook hier zijn de stoelen vast gezet, de ideale rijhouding bekom je dankzij de verstelbare pedalen/stuurwiel. De halfopen (“targa”) koetswerkbouw met uitneembare hardtop biedt de mogelijkheid om met wapperende haren door het leven te gaan.

De atmosferische 6.5-liter V12 levert maar liefst 840 pk / 697 Nm wat een recordwaarde is voor Ferrari. De 0-100 sprint is voorbij in 2,85 seconden, 0-200 doe je in 7,4 seconden en “boven” 340 km/u is het gedaan.

Slecht 599 exemplaren zullen er gebouwd worden in ruil voor een nog ongedefinieerde vanafprijs. Maar reken hier ook gemakkelijk op een miljoen euro. Exclusiviteit heeft zijn prijs natuurlijk!