Video: Autocar test de Ferrari 812 Competizione (2021)Wat biedt de 830 pk sterke Ferrari 812 Competizione zoal in ruil voor bijna een half miljoen euro?

Zoals de naam reeds doet vermoeden overtreft de 812 Superfast zowaar de vorige generatie F12 (inclusief F12 TDF). Met de 812 Competizione gaat de Italiaanse sportwagenbouwer  nogmaals verder met enige gewichtsbesparing, extra vermogen en nog meer slimme rijhulp. Desgewenst zelfs in dakloze 812 Competizione A(perta) vorm op basis van de 812 GTS te verkrijgen. Die is met 599 exemplaren nog wat exclusiever dan de net geen 1.000 stuks van de coupé!

Toch is de Belgische vanafprijs van minimaal 492.000 euro (!) niet het grootste probleem in het geval van de Ferrari 812 Competizione. Enerzijds lijkt België niet direct de meest aangelegen locatie om alles uit het fijngeslepen geheel te krijgen. Anderzijds is Ferrari behoorlijk selectief inzake de gelukzakken (m/v/x met de juiste connecties/budget) die aanspraak hierop maken. Enkel de échte liefhebbers kregen een invite vanuit Maranello om een wagen te bestellen! Reken dus maar gemakkelijk enkele tienduizenden extra euro’s.

Matt Prior van Autocar had het geluk dat hij – uit naam van de journalistiek – alvast van de 812 Competizione mocht proeven. Zowaar op het eigenste Ferrari circuit van Fiorano waarbij de wendbaarheid en direct stuurgevoel het talent van de Competizione benadrukken.

Vermoedelijk zien we hier de laatste V12 bolide die Ferrari zal bouwen zonder ondersteuning van turbo’s of elektromotoren… En intussen maken ze ook werk van een praktische en functionele Purosangue SUV!