Preview: Porsche Cayman GT4 RS (2021)De vernieuwde Cayman GT4 schittert van nature op het circuit, toch zal Porsche binnenkort een nog straffere Cayman GT4 RS presteren!

Ja de nieuwe Porsche 911 GT3 is nog steeds dé heilige graal voor circuitridders. Iets knapper wordt hij als GT3 Touring (lees: zonder spoiler) terwijl de kans reëel is dat er opnieuw nog een straffere GT3 RS in de pijplijn zit. Maar eigenlijk hoef je het niet zo hoog/duur te zoeken, de Cayman GT4 (vanaf 101.000 euro) is er ook nog steeds. Ook daarvan zou er in Stuttgart een hetere Cayman GT4 RS klaarstaan om te schitteren…

Voor de toekomstige Cayman GT4 RS volgt Porsche het klassieke (smakelijke) recept. Extra luchthappers, grotere grille, een prominente (zwevende) spoiler en grijpgrage remschijven. Eveneens (optioneel) aanwezig: sportief rubber rond wielen met centraal wielmoer en exclusieve velgen. Binnenin een hoop alcantara en enig gewichtsbesparing door middel van véél lichtgewicht materialen te gebruiken.

Volgens de laatste geruchten blijft de atmosferische 4.0-liter flat six benzinemotor aanwezig in de GT4 RS, hetzij in aangepaste vorm én met 500 pk! Vermoedelijk enkel met de zeventraps PDK sportautomaat, jammer voor de échte puristen onder ons.

Met het Autosalon van München (IAA) in september heeft Porsche de perfecte aangelegenheid om het doek van deze Cayman GT4 RS te halen. Je interesse nu al kenbaar maken bij de lokale Porsche dealer lijkt geen slechte zet, voorzie daarvoor minimaal 120.000 euro! (Impressie via Razrrehan)