Officieel: Porsche 718 Cayman GT4 (2019)

Hongerig naar het betere bochtenwerk en geoptimaliseerd voor het circuit, dat is de vernieuwde Porsche 718 Cayman GT4!

Als waardig topmodel voor de 718 familie komt Porsche opnieuw met een Cayman GT4 (en technisch gerelateerde/dakloze 718 Boxster Spyder) op de proppen. De 718 Cayman GT4 legt de focus volledig op een intense rijbelevenis en zal daardoor enkel te verkrijgen zijn met een manuele versnellingsbak en zes verzetten. In combinatie met de hoogtoerige en atmosferische 4.0-liter zescilinder (!!) benzinemotor (420 pk / 420 Nm) zal dat ongetwijfeld voor het nodige plezier zorgen. In optimale omstandigheden doe je de nul-naar-honderdsprint in 4,4 seconden, bij 304 km/u bereikt de 718 Cayman GT4 zijn topsnelheid.

Bij een dergelijke racewagen is zuinigheid geen prioriteit, toch voorziet Porsche hier cilinderuitschakeling waar nodig. Interessanter zijn de functionele diffusor (dankzij de hertekende stroomlijn) en vaste achtervleugel die voor 50% méér downforce zorgen. De aangepaste voorbumper handhaaft de aerodynamische balans met een grote voorspoilerlip en zogeheten air curtains wat bijdraagt tot een optimale luchtstroom langs de voorwielen.

Voor het betere circuitwerk zijn er eveneens verbeterde Porsche Ceramic Composite Brake remschijven beschikbaar. Over het betere circuitwerk gesproken, in de nieuwelingen doet maar liefst 10 seconden minder over een rondje Nürburgring in vergelijking met de vorige Cayman GT4!

Bestelbonnen voor de 718 Cayman GT4 worden vanaf heden opgenomen bij je favoriete Porsche Centre, voorzie daarvoor in ruil minimaal 99.074 euro.

Lees hier onze rijtest met de Porsche 718 Cayman S!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...