Belgische prijs Porsche Cayman GT4: €88.451

Belgische prijs Porsche Cayman GT4: €88.451Is die 991 GT3 RS een brug te ver, ga dan gewoon voor de Porsche Cayman GT4 met handbak!

Met de lancering van de Cayman GT4 maakt Porsche duidelijk dat het de “net niet” stempel van de compacte instapper met veel overtuiging uitgomt. Van de vorige generaties was er steevast wel een krachtigere S, R of speciale editie, net voor een nakende facelift komt Zuffenhausen met zowel een speelse Cayman GTS als circuitminded Cayman GT4! Terwijl de grotere circuitbroers hun manuele versnellingsbak moesten afstaan aan de hyperefficiente PDK sportautomaat, krijgt deze kleine Porsche gewoon een manuele zesbak én achterwielaandrijving mee.

Met het nodige fingerspitzengevoel kan je in slechts 4,4 seconden de 0-100 km/u overbruggen, net voor de 300 km/u bereik je de topsnelheid. De centraal geplaatste 3.8-liter zes-in-lijn (uit de Carrera S) levert hier 385 pk en 420 Nm, volgens het boekje in combinatie met een verbruik van 10,3 liter benzine en 238 g/km CO2. Met een lichtgewicht van slechts 1.340 kg en een reusachtige spoiler achteraan moet deze Cayman GT4 zichzelf ongetwijfeld snedig gedragen op het circuit, al kunnen we zoiets hopelijk binnenkort zelf eens ervaren.

Met een basisprijs van €88.451 prijst de Porsche Cayman GT4 zichzelf behoorlijk competitief in het gamma, zeker als je zijn capaciteiten in achting neemt. Gezien het Spartaanse karakter zijn er niet bijster veel items terug te vinden in de optielijst, maar in de kleurboek zijn er wel 12 mogelijkheden terug te vinden. Inzake velgen heb je minder keuze, daar zal het steeds met 20″ lichtmetaal zijn. Zelf eens spelen in de configurator kan hier, hem bestellen moet bij een van de zeven Porsche Centre’s in België!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...