Teaser: Mercedes Citan + eCitan EV (2021)Mercedes haalt binnenkort het doek van de tweede generatie Citan, direct met een zuiver elektrische eCitan in zijn zog!

In 2012 stuurde Mercedes de toenmalige Vaneo op pensioen en werd de Citan voorgesteld. Een praktische, functionele en vaak ook utilitaire panel van (lees: bestelwagen) in diverse uitvoeringen. Allemaal op basis van de Renault Kangoo. Die laatste werd recentelijk (volledig) vernieuwd en dus maakt Mercedes zich klaar voor een nieuwe Citan te presteren.

De onthulling van de tweede generatie Mercedes Citan is voorzien voor woensdag 25 augustus 2021. Naast de benzine- (1.3-liter) en dieselvariant (1.5-liter) zal Das Haus ook de zuiver elektrische eCitan presteren. Beiden gaan “er sterk op vooruit qua design, rijgedrag, veiligheid en connectiviteit” aldus de Duitse autobouwer. Tevens benadrukken ze de “compacte buitenafmetingen doch royale binnenruimte” waardoor de Citan nog steeds trouw blijft aan zijn praktische/functionele lokroep.

De Citan Tourer personenuitvoering wil het leven nog aangenamer maken van zijn inzittenden/passagiers. Deze krijgt op korte termijn wel interne concurrentie van de spikspliternieuwe T-Klasse. Die zet anderzijds nog meer de nadruk op luxe en comfort.

Verdere technische details werden niet vrijgegeven, daarvoor moeten we wachten tot eind augustus. Al kan je natuurlijk ook al eens gaan kijken bij de nieuwe Kangoo. De eCitan zal daardoor vermoedelijk 102 pk / 250 Nm sterk zijn en een werkbaar rijbereik (250+ km) kunnen voorleggen dankzij een 45 kWh batterijpack.

Teaser: Mercedes Citan + eCitan EV (2021)