Teaser: Opel Astra L (2021)Opel geeft de eerste beelden/informatie vrij van de nieuwe Astra, de eerste generatie die geëlektrificeerd zal worden.

Op het Autosalon van Frankfurt (nu in München, ook wel IAA genoemd) wil Opel in oktober 2021 met de zesde generatie Astra (codenaam L) pronken. De huidige Astra (K) gaat al mee sinds 2015 en kreeg in 2019 een update. Het startschot van de (langgerekte?) onthulling werd gegeven met een eerste portie beelden en een heel klein beetje informatie.

Zo bemerken we de hippe/zwartglimmende Vizor grille en smalle IntelliLux LED koplampen aan de buitenzijde. Binnenin zullen we de nieuwste generatie van de Pure Panel layout (twee breedbeeldschermen) terugzien. Met behulp van adaptieve cruise control (via het multifunctionele stuurwiel) kan je semi-autonoom rijden op de snelweg. En het glazen panoramadak biedt een aangename portie lichtinval!

Het EMP2 platform van de Stellantis groep (PSA + FCA) zal de basis vormen voor de nieuwe Astra die voor het eerst “geëlektrificeerd” zal worden. Dat zal zijn in de vorm van meerdere (?) plug-in hybride varianten, een zuiver elektrische variant zal er gezien technische beperkingen niet bij zijn. Al zal Opel op (korte) termijn met een full electric model in het klassieke C-segment neerstrijken.

Zowel het design, ontwikkeling als productie zal naar goede gewoonte in Russelsheim (Duitsland) gebeuren. Naast een Astra hatchback komt er opnieuw een praktischere Astra Sports Tourer.

Meer nieuws volgt ongetwijfeld in de komende weken/maanden…