Officieel: Opel Astra facelift (2019)

Officieel: Opel Astra facelift (2019)In afwachting van een gloednieuwe generatie krijgt de huidige Opel Astra een opfrisbeurt met een zuiniger en moderner geheel als gevolg!

Nu Opel onder Franse PSA vlag vaart ondergaat het gamma een grondige metamorfose op bestaande (Franse) bouwstenen, voor een nieuwe generatie Astra is het duidelijk nog te vroeg. Een facelift moet de Duitse C-segmenter dan maar interessant houden in de komende jaren met een opgefriste vormgeving (vanbinnen en vanbuiten, al zie je die niet direct), nieuwe motoren en extra rijhulp, veiligheid en connectiviteit.

Wie écht goed kijkt-en-vergelijkt kan op deze Opel Astra een nieuwe grille herkennen (mét 3D effect blijkbaar), weggever is de slimme camera die voetgangers, fietsers en verkeersborden herkent en er ook voor waarschuwt wanneer je dat vergeten zou zijn. Binnenin krijgt deze Astra een betere achteruitrijcamera, verwarmde (!) vooruit, digitale tellerpartij, inductielader voor smartphones en een functioneler 8” infotainmentsysteem met Apple CarPlay en Android Auto. Op de optielijst prijkt er een Bose audiosysteem met 7 luidsprekers.

De vernieuwde Astra rekent nog op Opel motorblokken die nu tot 19% zuiniger zijn als voordien, dit dankzij ondermeer een partikelfilter en SCR-katalysator. Instapversie is de 1.2-liter benzine met 110 pk, 130 pk of 145 pk die allemaal op een handgeschakelde zesversnellingsbak rekenen. Voor wie een automaat verkiest is er de 1.4-liter driecilinder met eveneens 145 pk en een CVT transmissie. Dieselen kan met een 1.5-liter viercilinder met 105 pk / 260 Nm of 122 pk / 285 Nm, desgewenst met een nieuwe 9-traps automaat.

De vernieuwingen slaan zowel op de Astra hatchback als de praktische Astra Sports Tourer die met zijn grote koetswerkvorm het nodige laadvolume kan bieden. Dit in alle comfort dankzij nieuwe schokdempers tenzij je het optionele sportonderstel verkiest met juist extra stijvere dempers, directere vesting en een Watts achterwielophanging.

We verwachten dat de bijgeschaafde Astra snel zal staan blinken in je favoriete Opel verdeelpunt, prijzen zullen in de lijn liggen van het huidige aanbod.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...