Teaser: Volkswagen ID.6 SUV (2021)Na de ID.3 en ID.4 komt Volkswagen nu met een nog grotere ID.6, goed voor maximaal zeven inzittenden. Initieel enkel voor de Chinese markt.

Eigenlijk hopen we nog steeds hard dat er spoedig een compacte ID.1 of ID.2 bijkomt die het “elektrisch rijden” écht toegankelijk (lees: betaalbaar) maakt. Maar voor een autobouwer moet voornamelijk het financiële plaatje kloppen en dan zijn grotere modellen een pak interessanter (lees: meer marge). Na de ID.3 hatchback en ID.4 crossover zal Volkswagen op de Shanghai Motor Show de zuiver elektrische ID.6 onthullen. Een zevenzits SUV met drie zetelrijen.

De Volkswagen ID.6 SUV EV is gebaseerd op de ID.Roomzz Concept en wil dus voornamelijk ruim en praktisch zijn zoals de benaming van het studiemodel doet vermoeden, de ideale gezinswagen dus. Initieel zal de ID.6 enkel en alleen in China te verkrijgen zijn (zowaar in twee varianten, de ID.6 X en ID.6 Cross). Maar erna lijkt een Europees (en Amerikaans) vervolgverhaal in de sterren geschreven.

Net zoals zijn ID naamgenoten staat de nieuwe VW ID.6 op het Modularer E-Antriebs Baukasten (MEB) platform waardoor er heel wat techniek en technologie uitgewisseld kan worden. Reken qua prestaties op 204 pk dankzij twee elektromotoren en 58 kWh of 77 kWh accupacks. Designmatig zou het ook allemaal in dezelfde lijn komen te liggen van de ID.3 en ID.4. En voor wie zich toch niet kan inhouden, er zijn al beelden gelekt van de ID.6 productieversie. Iets dat de Duitse autobouwer uit Wolfsburg duidelijk verzwijgt op hun officiële Weibo (Chinese Facebook) account.

Naast een compacte EV telg (ID.2?) en SUV coupé afgeleide (ID.5?) van de ID.4 zal Volkswagen binnen het jaar ook een elektrische Bulli (elektrische Transporter op basis van de ID.Buzz Concept) presenteren. En als ze écht YOLO zijn komt er ook een dakloze iD.3 Cabrio!

Teaser: Volkswagen ID.6 SUV (2021)