Officieel: Lexus LF-Z Electrified Concept (2021)Met deze futuristische LF-Z Electrified laat Lexus ons weten dat we tegen 2025 een hoop zuiver elektrische modellen mogen verwachten. Waarvan akte!

Lexus zet momenteel voornamelijk in op de klassieke hybridemotor, de UX300e crossover is hun enige zuiver elektrische telg. In de nabije toekomst (medio 2025) moet daar verandering in komen met een hoop nieuwe EV’s, in afwachting van tastbare productiemodellen is er de blitse LF-Z Electrified Concept. Denk aan een SUV Coupé met scherpe lijnen, formaat RX.

Binnenin heerst er een “betrokken cockpit” gevoel voor de bestuurder met een laag/clean dashboard en een minimalistische insteek. Alle inzittenden kunnen genieten van een royale lichtinval dankzij het riante panoramisch glazen dak. Dankzij een elektrochromatische samenstelling kan je het zelfs verduisteren!

We betwijfelen of de toekomstige Lexus’ modellen zo extreem zullen ogen, zeker omdat de huidige spindle grille al niet voor iedereen weggelegd is. Ook op vlak van aandrijflijn(technologie) zou de LF-Z Electrified al een hint naar de toekomst geven, dat is goed nieuws gezien een 90 kWh batterijpack, 600+ km WLTP range en 150 kW snellaadmogelijkheid.

Met een 0-100 chrono van 3 seconden is hij alvast de snelste (denkbeeldige) Lexus ooit, de topsnelheid ligt op 200 km/u. De aandrijflijn werd op de achteras geïnstalleerd (544 pk / 700 Nm) maar dankzij het intelligente DIRECT4 systeem is er zowel voor-, achter- als vierwielaandrijving mogelijk.

Ook de innovatieve technologie voor stemcommando’s, digitale autosteutel (voor carsharing en leveringen), automatisch in/uitschuifbare deurklinken en Artificial Intelligence analyse van veelgebruikte handelingen (en daarop slim inspelen) moeten opduiken bij de de volgende generatie Lexus.