Officieel: Lexus LS facelift (2020)

Officieel: Lexus LS facelift (2020)De Japanse luxelimousine profiteert van enkele doordachte updates en upgrades.

De Lexus LS wil – net zoals zijn voorgangers – vermogende staatshoofden, regeringsleiders en hoogwaardigheidsbekleders uit hun Duitse limousines (S-Klasse, 7 Reeks en A8) proberen te halen, iets dat in het thuisland en Amerika beter lukt dan in Europa. De vijfde generatie werd voorgesteld in 2017 en nu is de tijd voor een subtiele doch aantrekkelijke opfrisbeurt.

De indrukwekkende grille ondergaat een zeer minimale make-over met een krachtige sproeier (!) voor de rijhulpmiddelen terwijl de lichtblokken nu nog beter zijn dankzij de BladeScan technologie. Achteraan krijgen de lichtblokken een andere vorm/omlijsting mee. De Lexus LS kleurboek verwelkomt de zilveren “Gin-ei Luster” tint naast wat andere velgen, wie sportieve looks ambieert kiest nog steeds voor de F-Sport uitvoering.

Binnenin prijkt een modern 12,3” infotainmentsysteem mét touchscreen en tegelijk krijgen we meer (fysieke!) knoppen om snelle handelingen blindelings te kunnen uitvoeren, denk an stoel/stuurwielverwarming.

Lexus commercialiseert enkel de LS500h waarbij het hybridesysteem nu voor snellere acceleraties zorgt en de CVT automaat alerter reageert. De Engine Sound Enhancement zorgt voor een aangename soundtrack binnenin terwijl ongewenste geluiden gewoonweg weggefilterd worden. Tevens werd de adaptieve cruise control en Park Assist opgewaardeerd.

De vernieuwde Lexus LS luxelimousine zal pas begin 2021 (maart?) zijn opwachting maken bij ons. Hopelijk ook met die langverwachte V8 versie in de LS600h!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...