Belgische prijs Dacia Spring (2021): vanaf 16.990 euroDe gloednieuwe Dacia Spring crossover maakt met een scherpe vanafprijs het elektrisch rijden toegankelijk voor iedereen.

Nadat Dacia eerder de SUV markt op zijn kop zette met de stoere Duster willen ze dat kunstje maar al te graag herhalen met de compacte Spring crossover. Deze zuiver elektrische stadswagen biedt plaats voor vier en heeft een geruststellend rijbereik van 230 km (WLTP).

Voor zo’n Dacia Spring in de Comfort basisversie heb je minstens 17.000 euro nodig (en krijg je vervolgens nog 10 euro terug). Optioneel kan je hier nog kiezen voor een stalen reservewiel, Mode 2 laadkabel en een frisse tint (ipv wit). Voor slechts 1.000 extra is er Comfort Plus met moderne uitrusting zoals 7” Media Nav met Apple CarPlay / Android Auto, achteruitrijcamera en oranje accenten. Optioneel is er hier nog keuze tussen extra laadkabels en een grijs- of blauwtint.

Met de Spring mikt Dacia overduidelijk op de stedelijke consument, bedrijven én deelwagenoperatoren. De batterij is 27,4 kWh en biedt 230 km rijbereik (of zelfs 305 km in WLTP City), de elektromotor is wel maar 44 pk sterk. En veel sneller dan 125 km/u zal je ook niet gaan.

Opladen kan in 13u aan een regulier 230V stopcontact (2,3 kW AC), met een Wallbox (7,4 kW AC) lukt het in minder dan 5 uur. Aan een krachtige snellader (30 kW DC) lukt het zelfs in minder dan een uur!

De bestellijnen gaan open vanaf midden april, in het najaar worden de eerste exemplaren geleverd. Meer informatie bij de lokale Dacia verdeler!