Officieel: Dacia Spring Electric (2020)

Officieel: Dacia Spring Electric (2020)Maakt niemand minder dan Dacia het elektrisch rijden écht betaalbaar?

Gebaseerd op de Renault Kwid kwam Dacia recentelijk met de Spring Concept stijlstudie, nu maken de Franse Roemenen alles in gereedheid om midden 2021 een tastbaar productiemodel klaar te hebben. Wordt elektrisch rijden daarmee écht betaalbaar?! Dacia zegt alvast van wel zonder een (scherpe) vanafprijs te specificeren.

Om het potentieel succes van de zuiver elektrische Spring Electric te vergroten zullen er drie versies gecommercialiseerd worden. Zijnde een elektrische crossover, een specifieke variant voor deelwagens en een Spring Electric Cargo bedrijfswagenversie.

De elektromotor is (maar?) 44 pk sterk en de 26,8 kWh batterij zorgt voor een rijbereik van 225 km (WLTP) of 295 km (WLTP City). De topsnelheid ligt op 125 km/u. Wie kiest voor wat minder prestaties (30 pk, max 100 km/u) kan nog eens 10% extra rijbereik verkrijgen. Aan een klassiek 230V stopcontact duurt een volledige laadbeurt ongeveer 14 uur met de 7 kW boordlader, aan een krachtige 30 kW DC snellader lukt dat in minder dan 60 minuten!

Met een minuscule draaicirkel (9,6 meter) zal de veelbelovende Dacia Spring Electric zich perfect thuis voelen in de stad, parkeerhulp krijg je van sensoren en een achteruitrijcamera. Standaard prijkt er binnenin een 3,5” display, optioneel krijg je een 7” touchscreen met slimme navigatie, DAB radio, Bluetooth en natuurlijk Apple CarPlay / Android Auto connectiviteit. In de koffer is er plaats voor 300 liter bagage, met de achterbank plat kan je dat verdubbelen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...