Teaser: Kia EV6 EV crossover (2021)De zuiver elektrische EV6 crossover van Kia is bijna klaar, tegelijk lanceren ze een doordachte benamingsstrategie voor nieuwe modellen!

In de komende jaren zal het full electric gamma van Kia sterk groeien. Om dat voor de consument ook goed duidelijk te maken hanteren ze een doordachte benamingstructuur. Eerst EV gevolgd door een nummer dat de hiërarchie aangeeft. Zeer binnenkort krijgen we met de Kia EV6 daarvan het eerste bewijs. Ietwat oneerbiedig zouden we kunnen stellen dat dat Kia’s versie van de IONIQ 5 is.

Tevens belichaamt de EV6 de nieuwe bedrijfsmissie (‘Movement that inspires’, inclusief nieuw logo) en wordt het de start van een nieuwe designfilosofie. Hoe de Koreanen dat willen vertalen naar een tastbaar geheel moet de toekomst uitwijzen. Al plant Kia de volledige onthulling in het eerste kwartaal van 2021!

Net zoals de IONIQ 5 krijgt de Kia EV6 een opmerkelijk grote wielbasis (3 meter) mee wat zéér goed nieuws is voor de binnenruimte. In de koffer past er ook nog eens 500 liter bagage die je gemakkelijk kan vereenvoudigen door de achterbank op te offeren.

Ook hier zal er keuze zijn tussen achter- of vierwielaandrijving en twee batterijpacks (58 kWh en 73 kWh), het rijbereik loopt op tot 500 km. Laden moet ook zéér snel gebeuren, zowel met 400V als 800V. Wie een krachtige (IONITY?) snellader kan vinden van 350 kW moet minder dan 20 laden om 80% batterijcapaciteit te verkrijgen!

Meer nieuws volgt snel, hopelijk zien we de EV6 dit jaar nog bij de Belgische Kia verdeler!