Hyundai en Kia investeren in de supersnelle IONITY laadinfrastructuur (2020)Elektrische Hyundai’s en Kia’s profiteren van lage tarieven aan de krachtige IONITY laadpalen.

Enkele jaren geleden zag IONITY het levenslicht dankzij de samenwerking tussen BMW, Mercedes, Ford en de VAG familie (Volkswagen, Audi, Porsche, …) met als doel een performant netwerk van krachtige laadpalen te vormen. Daarmee hadden de Europese automerken eindelijk een antwoord op het soortgelijke Tesla Supercharger netwerk van de gelijknamige Amerikaanse autobouwer. Want elektrische wagens zijn enkel maar levensvatbaar met een doordachte (snel)infrastructuur!

Dat beseft Hyundai Motor Group (lees: Hyundai en Kia) ook en zal daarom participeren/investeren in de IONITY joint venture. Daarmee kunnen de Kona Electric, IONIQ Electric, e-Niro, Soul EV en toekomstige elektrische producten terecht bij de IONITY laadpaal aan een extra scherp laadtarief. De IONITY laadpalen zijn voor iedereen toegankelijk (met een CCS stekker) … maar wel bijzonder prijzig.

Intussen zijn er ongeveer 500 IONITY snelladers (tot 350 kW!) terug te vinden in Europa, vaak op grote verkeersassen of belangrijke autosnelwegen. In Belgie kan je ze terugvinden in Wetteren, Doornik, Veurne, Luik (2x!) en Charleroi met gemiddeld 4 laadpunten per laadstation, op termijn zullen daar zeker nog enkele locaties bijkomen. IONITY maakt gebruik van 100% hernieuwbare energie om aldus elektrisch rijden zo goed als emissievrij en koolstofneutraal te maken!

Lees hier onze rijtest met de Hyundai Kona Electric!
Lees hier onze rijtest met de Hyundai IONIQ Electric!
Lees hier onze rijtest met de Kia e-Niro!

Hyundai en Kia investeren in de supersnelle IONITY laadinfrastructuur (2020)