Preview: Porsche Taycan Cross Turismo (2021)De praktische(re) Porsche Taycan Cross Turismo is bijna klaar en heeft alvast de goedkeuring van Mark Webber.

Gezien het immense succes van de zuiver elektrische Taycan had Porsche eerder de lancering al een half jaar uitgesteld, nu lijkt alles in gereedheid om het doek van Taycan Cross Turismo te halen. Niemand minder dan Porsche Ambassadeur (er zijn slechtere jobs in de wereld) Mark Webber mocht al even proeven van een prototype en kwam – uiteraard – met een hoop lovende woorden terug. Zowel over het gebruiksgemak, de prestaties als het comfort. En dankzij de hogere bodemvrijheid ook iets capabeler op onverharde ondergrond!

Dankzij de ruimere koetswerkvorm zal de Porsche Taycan Cross Turismo op praktisch vlak zijn naamgenoot overtroeven. Over inboeten qua prestatiepotentieel hoef je jezelf niet druk te maken, dat zal ongetwijfeld snor zitten.

De volledige onthulling is voorzien voor “minder dan acht weken”, tegen de zomer moet hij al bij de lokale concessiehouder staan. Details omtrent gadgets, rijhulp, connectiviteit en motoren gaf de Duitse sportwagenbouwer nog niet vrij, een blik werpen op het aanbod van de reguliere Taycan zet je ongetwijfeld in de goede richting. Ook de Taycan Cross Turismo zal dus te verkrijgen zijn met een 79,2 kWh en 93,4 kWh batterijpack, qua motorvermogen loopt van 408 pk (Taycan) tot 761 pk (Taycan Turbo S).

Reken op een Taycan Cross Turismo vanafprijs van ongeveer 90.000 euro voor de achterwielaangedreven instapversie.