Teaser: Nissan Qashqai (2021)De onthulling van de volledig nieuwe Nissan Qashqai SUV is nabij!

De derde generatie Nissan Qashqai staat klaar in de coulissen, op vrijdag 18/02 om 11u gaat het doek er – eindelijk – af! De Japanse autobouwer (met de nodige SUV ervaring) spreekt over een krachtig design … waarover we nog niet kunnen meepraten, wel zijn de lichtblokken voorzien van scherpe karakterlijnen. Dat belooft!

Tevens praat Nissan over geavanceerde technologie en een dynamisch rijgedrag. Ook daar zijn we benieuwd naar. Naast de ingenieuze e-Power aandrijflijn (waarbij een benzinemotor als generator voor een elektromotor functioneert) komt de Qashqai ook met twee mild hybrides (140 pk / 240 Nm en 158 pk / 260 Nm) op basis van de 1.3-liter viercilinder turbobenzine. De topversie is voorzien van vierwielaandrijving én een Xtronic (CVT) automaat. De diesel werd geschrapt en voor de zuiver elektrische variant moet je richting de Ariya.

Alle lovende woorden, technische details én misschien zelfs een prijsindicatie volgt op 18 februari. Vermoedelijk krijgen we intussen nog de nodige teasers mee, kwestie van ons enthousiasme te onderhouden! We verwachten de Nissan Qashqai tegen de (na)zomer in de lokale showrooms.

Teaser: Nissan Qashqai (2021)