Officieel: DS4 Cross E-Tense PHEV (2021)Het Franse DS Automobiles komt met de DS4 (inclusief avontuurlijke DS4 Cross) meespelen in het segment van de uitgesproken C-segment.

Op basis van de DS Aero Sport Lounge Concept krijgt het DS gamma (bestaande uit de DS3, DS7 en DS9) tegen het einde van het jaar een extra telg. Het productiemodel doet het eveneens met de prominente grille, smalle (verticale) LED dagrijverlichting, smalle (horizontale) lichtblokken (inclusief slimme Matrix technologie) en riante velgen (tot 20”). In de kleurboek vinden we spraakmakende namen zoals Copper Gold. Laquered Grey, Pearl Crystal, Platinum Grey, Red Velvet, Pearl White en Perla Nera Black.

De DS4 is 4,4 meter lang, 1,83 meter breed, 1,47 meter hoog en in de koffer kan er minstens 430 liter bagage! Daardoor komt hij in de buurt van de klassieke hatchback (zoals de vorige Citroen DS4), visueel oogt het meer zoals een hippe crossover.

Speciaal voor de (stedelijke) avonturiers is er ook een nieuwe DS4 Cross. Die krijgt zwarte bescherming rondom en wisselt zijn chroom raamomlijsting in voor donkerzwarte exemplaren. Vierwielaandrijving is hier niet voorhanden, dankzij de optionele Advanced Traction Control moet je wel beterde tractie hebben op zand, sneeuw en modder. Hill Descent Control is hier hier eveneens van de partij! Voor wie liever de sportieve kaart trekt is er de Performance Line.

Het knappe interieurdesign van de actuele DS modellen is uiteraard ook aanwezig in de nieuwe DS4. Behalve esthetisch correct moet het ook allemaal ergonomisch verantwoord zijn aldus de Fransen. Aan personalisatiemogelijkheden geen gebrek net zoals diverse materialen (leder, alcantara, chroom, koolstofvezel en zelfs (imitatie)hout). Specialist Focal levert een geoptimaliseerd audiosysteem (690W) met 14 luidsprekers.

Benzine, plug-in hybride én diesel

De DS4 komt met een breed motorengamma, gaande van de BlueHDI diesel (130 pk), PureTech benzinemotoren (130 pk, 180 pk of 225 pk) en de E-Tense plug-in hybrides (225 pk, 50 km elektrisch rijbereik). Allemaal gekoppeld aan een 8-traps automaat. Omtrent een zuiver elektrische variant is er nog niets geweten.

Active Scan Suspension

Het gebruikte EMP2-platform biedt heel wat moderne toepassingen inzake veiligheid en rijhulp, denk aan head-up display, DS Night Vision, adaptieve cruise control… De befaamde Active Scan Suspension technologie zorgt op zijn beurt voor een comfortabel weggedrag.

In het vierde kwartaal van 2021 moet de blitse DS4 vol ornaat staan blinken in de lokale DS Store. Een Belgische prijskaartje is er op dit moment nog niet!