Preview: Volkswagen Polo facelift (2021)Voor de vernieuwde Polo zal Volkswagen zich vermoedelijk laten inspireren door de achtste generatie Golf.

Midden 2021 draait de zesde generatie Polo (codenaam: AW) een viertal jaar mee. Dat is in autoland hét moment om hem even op te frissen om zo de commerciële interesse warm te houden. Voor de nakende opfrisbeurt zal Volkswagen naar alle waarschijnlijkheid richting de nieuwe Golf kijken, zeker qua design.

Met nieuwe lichtblokken, smalle LED lichtsignatuur, aangepaste grille en voluit POLO achterop moet de compacte stadswagen uit Wolfsburg er terug voldoende “nieuw” uitzien. Photoshoptalent Kleber Silva laat hier alvast zien wat we mogen verwachten. En extra personalisatiemogelijkheden inzake velgen, koetswerkkleuren of accenten doen het ook altijd goed.

Het gloednieuwe (hightech) dashboard van de Golf hier integreren zal anderzijds technisch niet mogelijk zijn. Wel gaan we er vanuit dat er extra features zullen toevoegen aan het hedendaagse infotainmentsysteem. Ook de rijhulp en veiligheid zal opgewaardeerd worden.

Of dat de Volkswagen Polo zijn 1.6-liter TDI dieselmotor ook gaat inwisselen voor de moderne 2.0 TDI EVO variant is twijfelachtig. Wel zou er 48V mild hybride ondersteuning komen voor de TSI+DSG (benzine in combinatie met automaat) versies. Of ze in Wolfsburg nog brood zien in een nieuwe Polo GTI is ook niet duidelijk. Op een eHybrid plug-in hybride moet je ook niet wachten.

De volgende generatie Polo zal misschien direct vervangen worden door een zuiver elektrische ID.2 telg. Maar in de zomer van 2021 zal de doordachte B-segmenter sowieso nog opgefrist worden.

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Polo 1.0 TSI!

Preview: Volkswagen Polo facelift (2021)