Officieel: Jaguar F-Pace SVR facelift (2020)Ook het 550 pk sterke topmodel van de Jaguar F-Pace SUV wordt opgefrist!

Eerder dit jaar werd de reguliere F-Pace SUV opgewaardeerd met extra technologie, gadgets, rijhulp, personalisatie en smalle LED lichtblokken, ook is er vanaf nu een fiscaal aantrekkelijke P400e plug-in hybride voorhanden. Omtrent de SVR topversie werd er niet gesproken, iets dat de Britten nu rechtzetten met een soortgelijke update.

De 5.0-liter V8 benzinemotor is nog steeds aanwezig (550 pk / 700 Nm, wat +20 Nm is), met de nieuwe launch control doe je de nul-naar-honderd sprintjes nu in slechts 4 seconden (ipv 4,3) en de topsnelheid werd opgekrikt tot 286 km/u (ipv 283)! Gelukkig werden de remmen ook krachtiger en kan de F-Pace SVR dankzij aerodynamisch geoptimaliseerde aanpassingen terugvallen op meer downforce. Het extra koppel en de nieuwe automaat (uit de XE Project 8) zorgen voor een lagere CO2 uitstoot van 275 g/km WLTP (ipv 281).

Ook hier maakt het Pivi Pro infotainmentsysteem (inclusief 11,4” HD touchscreen en nieuwe functies) zijn intrede, in de toekomst kan je dat zelfs “over the air” upgraden! Tegelijk werd het F-Pace SVR interieur ingrijpend hertekend aldus Jaguar, met “opgewaardeerde materialen die het dynamische karakter van de hertekende cockpit en zijn bedieningselementen te benadrukken“. De nieuwe schakelpook is daar een tastbaar resultaat van!

De vernieuwde Jaguar F-Pace SVR is in België verkrijgbaar vanaf 107.190 euro.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar F-Pace SVR!