Officieel: Audi Q5 Sportback (2020)

Officieel: Audi Q5 Sportback (2020)Ziehier, de hippe/lifestyle Audi Q5 Sportback!

Eerder verscheen al een Q3 Sportback en e-tron Sportback in de catalogus en nu heeft Audi – zoals verwacht – ook een Q5 Sportback voorgesteld. Die gaat verder op de vernieuwde Q5 SUV maar kan achteraan uiteraard pronken met een aflopende daklijn. En omdat ze daar behoorlijk fan van zijn in China was de wereldpremière op de Beijing Motorshow (inclusief een verlengde Q5L voor de lokale markt)!

De nieuwe Q5 Sportback is ongeveer 7 mm langer dan een reguliere Q5 SUV, in de breedte en hoogte noteren we geen meetkundige verschillen. Desondanks de wielbasis gelijk blijft heb je binnenin toch wat minder hoofdruimte (2 cm), zeker achteraan, gezien de coupé-achtige koetswerkvorm. De achterbank is wel verschuifbaar waardoor je wat kan spelen met de binnenruimte. De koffer van de Q5 Sportback biedt ruimte aan 510 liter bagage (maximaal 1.480 liter).

Qua uitrusting, interieurindeling en gadgets (rijhulp, veiligheid, connectiviteit, …) volgt de Audi Q5 Sportback zijn Q5 collega, de personalisatiemogelijkheden (inclusief verschillende OLED achterlichten) werden nog groter. Voor wie niet kan leven met de standaard 18” lichtmetalen velgen kan desgewenst tot 21” exemplaren gaan.

Het Europese motorengamma omvat de 35 TDI, 40 TDI en 50 TDI diesels (2.0-liter en 3.0-liter V6, gaande van 163 pk tot 286 pk), de 40 TFSI + 45 TFSI benzinemotoren (2.0-liter, 204 pk tot 258 pk) én de 50 TFSI e (299 pk) / 55 TFSI e (367 pk) plug-in hybrides die de hippe vormgeving weten te combineren met een fiscaal aantrekkelijk geheel! Ook een sportieve SQ5 Sportback (met TDI V6?) staat op de planning.

Tegen begin 2021 mogen we de nieuwe Audi Q5 Sportback verwachten, reken daarop een vanafprijs van vermoedelijk 46.200 euro. De vernieuwde Q5 SUV start op zijn beurt bij 44.800 euro (30 TDI S Tronic).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...