De Ypres Rally maakt dit jaar deel uit van het WRC kampioenschap (2020)

De Ypres Rally maakt dit jaar deel uit van het WRC kampioenschap (2020)De ontknoping van het WK rallyrijden – met Belgisch succes? – zal dit jaar zowaar in Ieper plaatsvinden!

Ten zuiden van Samber en Maas geniet rallyrijden veel meer interesse/enthousiasme dan in Vlaanderen .. met uitzondering van de streek rondom Ieper waar ze al tientallen jaren hun eigenste rally gebeuren (lees: gekte) hebben. Corona gooide (ferm!) roet in het eten van het WRC wereldkampioenschap waardoor de Ieper uiteindelijk opgevist werd als plaatsvervanger op de planning staat voor de gemiste races in Wales, Nieuw-Zeeland en Finland. Zowaar als achtste én bovenal laatste race, op 22 november zullen we dus weten wie zich wereldkampioen mag kronen. Alsof de finale van de Champions League in België zou gespeeld worden!

De allereerste Belgische WRC race zal met de nodige veiligheidsvoorschriften plaatsvinden tussen 19 en 22 november. De eerste dagen rondom Ieper gereden zal worden, op zondag trekken ze naar Spa-Francorchamps. Hopelijk kan de getalenteerde Thierry Neuville daar in zijn blitse Hyundai i20 Coupé WRC zegevieren voor eigen publiek!

Momenteel staat onze sympathieke landgenoot op de derde plek in de WRC 2020 stand met nog vijf raceweekends te gaan in Estland, Turkije, Duitsland, Italië én België!

Meer informatie op www.ypresrally.com!

Officieel: Hyundai i30 N Thierry Neuville special edition

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...