Officieel: Hyundai i20 Coupe WRC (2017)

Officieel: Hyundai i20 Coupe WRC (2017)Met deze stoere Hyundai i20 Coupé bolide gaan onze landgenoten Neuville en Gilsoul op zoek naar de WRC wereldtitel in 2017!

Volgend jaar supporteren we allemaal extra hard voor de West-Vlaamse Stoffel Vandoorne die mag aantreden voor het McLaren-Honda team in de Formule 1. Jammer genoeg zal hij niet direct meedoen voor de overwinningen gezien het beperkte prestatiepotentieel van zijn F1 bolide, iets wat geen probleem mag vormen voor onze landgenoten Thierry Neuville en (gelauwerde!) copiloot Nicolas Gilsoul die net voor het eerst hun toekomstige bedrijfswagen te zien kregen.

Na enkele verkennende jaren zit Hyundai toch al twee jaar mooi vooraan in het WRC gebeuren, Neuville volgde zich dit jaar op als vice-kampioen. De regerende (en ijzersterke) kampioen Volkswagen trekt zich terug na dit seizoen dus stijgen de kansen op een eventuele wereldtitel voor de Belgen van het Hyundai Motorsport team. Dat is misschien nationalistische toekomstmuziek maar niets lijkt het succes van Neuville en Co in de weg te staan in de komende jaren.

De i20 Coupé WRC deelt op wat uiterlijke kenmerken jammer genoeg niet zoveel met de i20 Coupé die je kan terugvinden in de lokale Hyundai concessiehouder. Onder de motorkap ligt er hier namelijk een 1.6-liter turbobenzinemotor met een gezonde 380 pk / 450 Nm, gekoppeld aan vierwielaandrijving en een sequentiële versnellingsbak. De wagen moet 1.190 kg wegen (1.350 kg met de piloot+copiloot) en krijgt maximaal 80 liter aan benzine mee.

Go Neuville!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...