Officieel: Bugatti Chiron Noire (2019)

Officieel: Bugatti Chiron Noire (2019)Omdat het niet altijd kleurrijk moet zijn.

Bugatti werkt aan een (nieuwe) gelimiteerde uitvoering (20 stuks) van de fabelachtige Chiron. Zoals de naam doet vermoeden komt de Chiron Noire behoorlijk sinister (lees: zwart) voor de dag aan binnen- en buitenzijde. De koolstofstructuur blijft zichtbaar en het Bugatti logo in de (hoefijzer)grille is gemaakt van puur zilver. Om de creatie ietwat historisch te plaatsen verwijst de Franse/Duitse hypercarbouwer naar de verdwenen Type 57 SC Atlantic uit ’38 die eveneens zwart uitgevoerd was.

Gefortuneerde klanten hebben de keuze uit twee versies: “Chiron Noire Sportive” en “Chiron Noire Élégance” met elk hun unieke accenten. Reken op gemakkelijk 100.000 euro extra voor de unieke afwerking (op een basisprijs 3 miljoen euro), desgewenst te verkrijgen op de Chiron Sport. De eerste leveringen zijn voorzien voor midden 2020.

De Bugatti Chiron Noire doet eveneens beroep op de 8.0-liter W16 met vier turbo’s en 1.500 pk / 1.600 Nm, goed voor indrukwekkende prestaties. Op het Autosalon van Genève 2019 stond er een Bugatti La Voiture Noire te blinken, die one-off is nog totaal iets anders dan deze speciale uitvoering.

Interesse kenbaar maken van via Bugatti Brussels!

Officieel: Bugatti Chiron Noire (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...