Officieel: Abarth 595 EsseEsse (2019)

Officieel: Abarth 595 EsseEsse 180 pk (2019)Ter ere van de 70ste verjaardag komt Abarth (opnieuw) met een sportieve 595 EsseEsse uitvoering.

De oorspronkelijke EsseEsse (Italiaans voor SS oftewel supersport) zag in ’64 het daglicht als sportief “bouwpakket” voor de toenmalige Abarth 500 en als eerbetoon aan die sportieveling (en de 70ste verjaardag van Fiat’s sportiefste gamma) krijgen we nu opnieuw een 595 EsseEsse. Opnieuw omdat er in 2009 ook al een Abarth 500 EsseEsse uitvoering verscheen.

De Abarth 595 EsseEsse weet zich te onderscheiden met zijn Racing White koetswerkkleur, 17” lichtmetalen witte vegen, karakteristieke striping, rode Brembo remklauwen en de luidkeelse Akrapovic sportuitlaat. Binnenin sieren de sportzetels (met een rug uit koolstofvezel) en diverse EsseEsse badges het interieur.

Onder de motorkap van de 595 EsseEsse ligt de gekende 1.4-liter T-Jet viercilinder, goed voor 180 pk. Koni schokdempers moeten een positieve invloed hebben op de wegligging, handling en stabiliteit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...