Officieel: CUPRA Leon R ST (2019)

Officieel: CUPRA Leon R ST (2019)CUPRA komt met een 300 pk sterke Leon R ST uitvoering!

Na de tastbare CUPRA Ateca en sexy Formentor Concept hadden we gedacht dat het sportieve (onafhankelijke?) submerk van Seat nu écht gelanceerd ging worden. Toch komen ze nu met een CUPRA Leon R ST .. waarop gewoon een Seat logo (hetzij in een koperkleurige uitvoering) prijkt. Mocht je het niet meer kunnen volgen, geen probleem!

De Leon CUPRA R ST combineert een stevige brok vermogen met een praktische koetswerkvorm net zoals de Golf R Variant waarmee hij onderhuids de nodige elementen deelt. Deze snelle Spanjaard kan je (gelimiteerd?) verkrijgen in een beperkt kleuraanbod zijnde Magnetic Tech, Midnight Black, Nevada White of Blackness Grey met opnieuw koperen accenten in de grille, velgen, Brembo remklauwen en doorheen het interieur. Daarnaast wordt het sportieve gevoel versterkt door een frontsplitter, dakspoiler, buitenspiegels, zijschorten en diffuser uit koolstofvezel naast vier uitlaatmonden.

Een 2.0-liter viercilinder benzinemotor levert 300 pk / 400 Nm in combinatie met een 7-traps automaat en slimme 4Drive vierwielaandrijving. Goed voor een 0-100 chrono van 4,9 seconden in optimale omstandigheden en een topsnelheid van 250 km/u. Om nog betere prestaties te kunnen leveren heeft CUPRA een specifieke afstelling van het chassis, ophanging en stuurgevoel voorzien net zoals nieuwe fuseedragers (negatieve camber van 2°) voor- en achteraan.

De nieuwe Leon CUPRA R ST wordt vanaf maart geleverd. Prijzen zijn er op dit moment nog niet, wel geeft Seat CUPRA mee dat hij ook het nodige comfort en gebruiksgemak levert in de vorm van een handsfree sleutel, achteruitrijcamera en Connectivity Box.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...