Officieel: Peugeot 508 HYbrid Sport Engineered Concept (2019)

Officieel: Peugeot 508 HYbrid Sport Engineered Concept (2019)Peugeot denkt na over een potente 508 uitvoering met hybride technologie.

Na het bijzonder knappe e-Legend Concept komt Peugeot opnieuw met een futuristische toekomstmodel op basis van de nieuwe 508 naar buiten, te ontdekken op het aankomende Autosalon van Genève. De Concept 508 Peugeot Sport Engineered is een testcase voor de aankomende hybridetechnologie in zijn sportiefste vorm, tevens voorziet de Franse autoconstructeur een verlaagde sportophanging, toepasselijk rubber en een visueel make-over met de nodige koolstofvezel, Selenium Gray grijstint, agressieve voorbumper en blitse 20” velgen.

Onder de motorkap ligt er hier een 1.6-liter PureTech viercilinder benzinemotor die een doordachte samenwerking aangaat met twee elektromotoren (110 pk vooraan + 200 pk achteraan) en een lithium-ionbatterij van 11,8 kWh. In optimale omstandigheden goed voor minimaal 400 pk en 500 Nm waarmee je slechts 4,3 seconden zou doen over de nul-naar-honderd sprint. Zuiver elektrisch geraak je met de Concept 508 Peugeot Sport Engineered 50 km ver waarna je de batterijen met een stekker opnieuw kan/mag/moet bijladen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...