Officieel: Peugeot e-Legend Concept (2018)

Officieel: Peugeot e-Legend Concept (2018)Droomt Peugeot met deze strakke designoefening van een nieuwe 504 Coupé op basis van de 508 Berline?

Naar aanleiding van het Autosalon van Parijs (begin oktober) zowel naar de toekomst als naar het verleden met de strakke e-Legend Concept. Deze coupé bewijst dat retrolooks uit het verleden perfect samen gaan met een moderne toekomstvisie. Of de Fransen daarmee hinten naar een nieuwe 504 Coupé op basis van de 508 Berline is niet direct duidelijk, anno 2018 lijkt het segment van (niet-premium) coupé’s eerder (te?) beperkt.

Of er productieplannen zijn of niet, de e-Legend Concept is voorzien van een 463 pk / 800 Nm sterke elektromotor, vierwielaandrijving en een rijbereik van 600 km. Dankzij een snellader is die batterij ook snel terug vol. De befaamde nul-naar-honderd-sprint doe je hiermee in minder dan vier seconden.

Zelf het stuur in handen nemen is hier – in theorie, het blijft een concept – perfect mogelijk maar dankzij verregaande mogelijkheden op vlak van autonoom rijden kan je de tijd tussen A en B misschien wel beter aanwenden. Interessant zijn de Soft (comfort) en Sharp (sportief) rijmodi .. van de automatische piloot!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...