Officieel: Dacia Duster 1.3 TCe benzinemotor 130 pk / 150 pk (2018)

Belgische prijs Dacia Duster (2017): vanaf €11.990De robuuste Dacia Duster krijgt een nieuwe (en krachtige!) 1.3 TCe benzinemotor plus een handige update van het infotainmentsysteem (inclusief Apple Carplay!).

Na de vernieuwing van de Blue dCi dieselmotoren (zowel de 4×2 als 4×4-versies) lanceert Dacia nu een nieuwe benzinemotor op de gloednieuwe Duster SUV. De 1.3-liter TCe benzinemotor levert 130 pk / 240 Nm of 150 pk / 250 Nm. Bestellen kan vanaf begin (4×2) of midden (4×4) volgend jaar aan een nog ongedefinieerde prijs.

De nieuwe benzinemotor maakte zijn intrede in de Scénic (en Mercedes A-Klasse) en omvat tal van innovaties waaronder de Bore Spray Coating coatingtechnologie. Die zorgt voor betere prestaties en een beter warmtemanagement wat een positieve invloed moet hebben op het rijgedrag. Om de vervuilende uitstoot te verminderen zijn de nieuwe benzinemotoren met directe injectie voortaan voorzien van een deeltjesfilter (GPF).

Tevens voorziet Dacia een veelbelovende update (voor het volledige gamma) van het Media Nav Evolution infotainmentsysteem, met eenvoudigere bediening, snellere navigatie en nieuwe functies waaronder Apple CarPlay en Android Auto.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...