Preview: Audi A6 Avant (2018)

Preview: Audi A6 Avant C8 (2018)Zo’n strakke Audi A6 Berline is leuk maar iedereen zit natuurlijk te wachten op de praktische A6 Avant (en diens RS6 afgeleide)!

Op het Autosalon van Genève stond de achtste (of de vijfde) generatie A6 mooi te pronken op de stand van Audi, tegen het einde van het jaar verwachten we de technisch gerelateerde A6 Avant die traditioneel pronkt met een grote(re) koffer. De actuele A6 Avant slikt 565 liter tot maximaal 1.680 liter, we verwachten dat de nieuwkomer daar vlot zal overgaan gezien de concurrentie toch kan uitpakken met stevigere waarden.

Behalve het logische verschil in koetswerkvorm zal de aankomende Audi A6 Avant uiteraard het design grotendeels overnemen van de A6 Berline, net zoals de interieurindeling, gadgets, rijhulpsystemen en motorengamma. Ergens in 2019 krijgen we normaliter een warme(re) S6 Berline / Avant alvorens de RS6 Avant zich opnieuw aan de top komt nestelen. Volgens insiders krijgt deze twee motorenversies mee zoals de RS7 Sportback, naast de 4.0-liter V8 zou er tevens een behoorlijk potente V6 hybrideversie verschijnen! (via: X-Tomi)

Preview: Audi A6 Avant C8 (2018)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...