Officieel: Jaguar XKSS (2017)

Officieel: Jaguar XKSS (2017)Ongeveer 60 jaar na datum produceert Jaguar Classic nogmaals negen exemplaren van de beeldschone XKSS!

De Jaguar XKSS was de straatlegale versie van de fabuleuze D-Type racebolide, hiermee wonnen de Britten maar liefst driemaal naar elkaar de beroemde etmaalrace van Le Mans tussen ’55 en ’57! Exact 25 exemplaren van de XKSS stonden er op de planning maar door een brand gingen de laatste negen stuks in vlammen op, nu zet de Classic afdeling van Jaguar dat historisch foutje recht met een gelimiteerde productie.

Het zal je niet verwonderen dat er alreeds negen klanten zijn gevonden voor de nieuwe XKSS’en, goed voor minstens één miljoen euro per stuk. Ongeveer 10.000 manuren zitten er in één nieuwe XKSS, voor de re-productie maakt Jaguar overigens gebruik van oude bouwtechnieken in een modern jasje zoals magnesium, hout, leder, schijfremmen, buizenframe, …

Net zoals bij de oorspronkelijke XKSS ligt er hier een 3.4-liter zes-in-lijn onder de motorkap die omgekeerd opengaat, een feature die we herkennen van de F-Type! Deze zescilinder is goed voor 262 pk en vlotte prestatiecijfers, gezien de marktwaarde achten we de kans klein dat er iemand met zo’n nieuwe XKSS het circuit zal opgaan..

Deze eerste groene – Sherwood Green aldus Jaguar – XKSS is het prototype voor de nakende productie en staat op het Autosalon van Los Angeles te blinken, de leveringen van de klantenexemplaren staan gepland voor 2017!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...