Officieel: Volkswagen Golf facelift (2017)

Officieel: Volkswagen Golf facelift (2017)Na bijna vier jaar wordt de iconische Volkswagen Golf wat opgefrist met strakke looks, een nieuwe 1.5-liter TSI, hightech interieur en een zeventraps DSG automaat!

De prijs voor “visueel meest ingrijpende facelift” zal deze keer ook niet naar Wolfsburg gaan, we kunnen op het eerste zicht wel zeggen dat de populaire C-segmenter van Volkswagen toch wel wat strakker voor de dag komt. De Xenon verlichting wordt ingeruild voor LED verlichting vooraan, achteraan zijn het steevast LED lichtblokken. Optioneel zijn deze eveneens van dynamische aard! De grille is wat strakker en bij de beter uitgeruste Golf’s krijg je een streepje chroom links en rechts om het geheel visueel nog wat aan te dikken. Klassieke toevoeging bij een facelift zijn nieuwe velgen en koetswerkkleuren!

Achter het stuurwiel trekken twee digitale nieuwkomers direct hun aandacht op, al moet je voor zo’n leuke gadgets steevast diep in de buidel tasten! Enerzijds is het 12.3″ digitaal dashboard uit de nieuwe Passat beschikbaar met vijf verschillende layouts, daarnaast is er nu een nieuwe 9.2″ highres infotainmentsysteem met touchscreen en voice commando’s. Geen zin om te praten of het scherm aan te raken, met specifieke bewegingen (“Gesture Controls”) kan je ook acties maken in de vernieuwde Golf!

Op vlak van veiligheid- en rijhulpsystemen verwelkomen we hier adaptieve cruise control, Front Assist, Pedestrian Monitoring, Traffic Jam Assist en Emergency Braking Assist om ten alle tijden de inzittenden te beschermen tegen nakend onheil. Voor de trekhaakliefhebbers kan je de nieuwe Trailer Assist ook verkrijgen.

Op vlak van motoren heeft Volkswagen initieel enkel nieuwigheden bij de benzinemotoren, de TDI’s blijven ongetwijfeld trouw op post! De 1.5-liter driecilinder TSI Evo is gloednieuw en vervangt de bestaande 1.4 TSI. De nieuwkomer heeft 150 pk en 250 Nm en geniet dankzij cilinderuitschakeling van slecht 110 g/km CO2 uitstoot en 4,9 liter per 100 km! De zuinige Golf Bluemotion doet het met 130 pk en 200 Nm met slechts 104 g/km CO2. De sportieve Golf GTI heeft nu ook 230 pk (+10) terwijl de GTI Performance topversie er 245 pk meekrijgt! De zestraps DSG automaat werd op pensioen gestuurd, elke Golf met automatische transmissie telt vanaf heden zeven verzetten!

Deze facelift heeft per direct betrekking tot de Golf driedeurs, Golf vijfdeurs, praktische Golf Variant en Golf GTI, zeer binnenkort volgt ongetwijfeld nog een soortgelijke update voor Golf GTE, Golf GTD en Golf R net zoals de e-Golf met steviger rijbereik (300 km!). De verkoop gaat eind 2016 van start maar het is nog wachten tot maart 2017 alvorens de Golf facelift zal opduiken bij de lokale Volkswagen dealer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...