Volkswagen e-Golf update aast op 300 km rijbereik

Rijtest - Volkswagen E-Golf - HeaderDe zuiver elektrische e-Golf heeft momenteel een rijbereik van net geen 150 km in de praktijk, Volkswagen wil dit euvel binnenkort rechttrekken met een grotere autonomie!

Stilaan begint de auto-industrie écht werk te maken van aantrekkelijke elektrische wagens met een aanvaardbaar rijbereik, zo kwam BMW, Nissan en Renault in de afgelopen maanden naar buiten met een krachtigere uitvoering van respectievelijk de i3, Leaf en Zoé. De Duitsers uit Wolfsburg hebben een e-Golf in het gamma die momenteel 190 km kan afleggen in theorie, in de praktijk mag je blij zijn als je 140 geruisloze en milieuvriendelijke kilometers hebt weten af te leggen. Daar wordt nu werk van gemaakt met een nakende update voor eind dit jaar!

De vernieuwde e-Golf moet dankzij een straffere 35,8 kWh batterij (momenteel heb je slechts 24,2 kWh) en enkele strategische aanpassingen aan de elektrische aandrijflijn een autonomie van 300 km moeten krijgen, in de praktijk zal dat dus meer dan 200 km zijn. Daarmee wordt de groene Golf een pak interessanter voor de veeleisende consument. Iets lager in het VW gamma is er ook nog een soortgelijke e-Up!, vermoedelijk krijgt deze compacte variant in een later stadium ook méér rijbereik!

Lees hier onze rijtest met de huidige Volkswagen e-Golf!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...