Poll: Audi RS3 Sportback vs Volkswagen Golf R

Poll: Audi RS3 Sportback vs Volkswagen Golf R De Audi A3 en Volkswagen Golf delen technisch gezien heel wat, voor hun RS en R topvarianten verkiezen ze toch een andere strategie!

In België zie je ze (meermaals) op elke straathoek met een compacte dieselmotor, de Golf R en RS3 Sportback verkopen liggen een stuk lager. Of het aan de ijzersterke (interne) concurrentie van de Volkswagen Golf GTi en Audi S3 ligt is niet duidelijk, toch mag je jezelf bijzonder gelukkig prijzen wanneer je dergelijk speelgoed onder je bips hebt.

De vierwielaangedreven Volkswagen Golf R is het absolute topmodel van de populaire C-segmenter, dat zie je niet enkel aan de agressieve styling, vierdubbele uitlaat of hoogwaardig sportinterieur. Onder de motorkap ligt er namelijk een 2.0-liter viercilinder TSI benzinemotor met 300 pk – !! – en 380 Nm, gekoppeld aan een manuele versnellingsbak of optioneel een efficiënte DSG sportautomaat. Slechts 5 seconden voor de 0-100 km/u sprint, een top van 250 km/u en dat alles voor slechts €37.650! Sinds kort er is er zelfs een Golf R Variant voor de snelle mama’s en papa’s..

In de andere (premium)hoek zit de Audi RS3 Sportback die eveneens uitgerust is met vierwielaandrijving, quattro in de Duitse volksmond. Voorgesteld op het laatste Autosalon van Genève in maart en voorzien van een potente vijfcilinder TFSI met 367 pk en 465 Nm, steeds met een zeventraps S-Tronic automaat. Hiermee doe je er slechts 4,3 seconden over om de nul-naar-honderd-sprint te overbruggen, wanneer je extra investeert zal Audi de topsnelheid van 250 naar 280 km/u opkrikken! Deze snelle Duitser kan de jouwe zijn vanaf €52.800, toch zet je maar best nog wat extra zakgeld opzij voor leuke opties.

Maar zoals steeds, kiezen is verliezen! Ga je voor de anonieme Volkswagen of de luidruchtige Audi?

Audi RS3 vs Volkswagen Golf R

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...