Video: BMW 1M Coupe vs M2 Coupe

Video: BMW 1M Coupé vs M2 CoupéDe vorige BMW 1M Coupé bleek zowel qua rijplezier als investering een behoorlijk goede aankoop, kan de gloednieuwe M2 Coupé dat overtreffen?

Als absoluut topmodel van de vorige generatie 1-Reeks Coupé mocht de BMW M Motorsport afdeling zich nog even uitleven met deze sportieve driedeurs. Een volwaardig M product paste op dat moment niet volledig in het gamma en met de M1 werden er misschien net teveel heilige kruisjes geraakt, gelukkig kwam Team Marketing dan toch nog met de “1M Coupé” benaming. Een 3.0-liter zes-in-lijn lag vooraan, goed voor 340 pk en 450 Nm (+50 in overboost) in combinatie met een manuele versnellingsbak, aangepast onderstel, krachtige(re) remmen en een gelimiteerde slipdifferentieel.

Allemaal prachtige ingrediënten voor een heerlijk sturende Bimmer én dus draaide de 1M Coupé uit tot een succes! Initieel waren er slechts plannen voor 2.700 exemplaren maar uiteindelijk stopte de productie midden juni 2012 op 6309 stuks. In België betaalde je ongeveer 50.000 euro, de huidig prijs op de tweedehandsmarkt ligt nog steeds in die buurt. Een puike investering dus voor de vele landgenoten die toch enkele jaren mochten genieten van de pracht en praal die de 1M Coupé wist te brengen.

Anno 2016 heeft de M Motorsport toch de sprong gewaagd en bieden ze nu een M2 Coupé aan. Gezien de andere modellen allemaal wel wat gegroeid zijn in de laatste jaren was er ruimte onderin voor uitbreiding, het succes van compacte hot hatches waren ze in Duitsland ook niet ontgaan.

De BMW M2 Coupé kost je momenteel minstens €59.350 in ruil voor 370 pk en 465 Nm koppel. Desondanks het hier gaat over een regulier productiemodel zal je een poos moeten wachten op je nieuw schuurijzer, de wachtlijsten tikken elke dag opnieuw aan.

Behalve een cijfer verschil bezitten de 1M en M2 heel wat gelijkenissen, Carfection ging op zoek naar dé beste van de twee!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...