Teaser: Mercedes E-Klasse Break (2016)

Teaser: Mercedes E-Klasse Break (2016)Het wachten op de nieuwe E-Klasse Break is bijna voorbij, om de laatste uren te overbruggen komt Mercedes nog met een – overduidelijke – teaser naar buiten!

Op maandag 6 juni 2016 – morgen dus! – stelt Mercedes een nieuwe generatie E-Klasse Break – codenaam S213 of T-Modell in sommige regio’s – voor het het succes van de E-Klasse Berline nog wat kracht bij moet zetten. Gezien het design sterk gelijkloopt met de C-Klasse’s is het eigenlijk niet meer zo moeilijk om het uiteindelijke design te voorspellen en dan zwijgen we nog over de vele spyshots, toch gunnen we het Das Haus van harte en publiceren we hun laatste videoteaser.

Dankzij de grote koffer is de Mercedes E-Klasse Break een pak praktischer dan zijn Berline evenknie, we vermoeden een laadcapaciteit van ongeveer 650 liter tot maximaal 1.900 liter. Dat is ietwat minder dan de huidige E-Klasse Break generatie maar die kreeg dan ook een meer hoekig design mee. Het hoogwaardige interieur en de knappe afwerkingsgraad van de nieuwe E-Klasse maken natuurlijk ook hier hun opwachting, net zoals de vele innovatieve veiligheidssystemen en gadgets zoals autonoom rijden!

Het motorenaanbod zal ook niet bijzonder veel afwijken van de E, het is voornamelijk uitkijken naar de E63’s die al dan niet zuiver met 4MATIC vierwielaandrijving komen. Maar dat zijn zorgen voor later, de eerste maanden zal de focus liggen op de gloednieuwe 2.0-liter turbodiesel die zowel zuinig als efficiënt met zijn vermogen omgaat! Op de uiteindelijke Belgische prijs moeten we wel nog even wachten, we gaan er vanuit dat deze in de buurt zal liggen van de E-Klasse Berline!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...