Officieel: Volkswagen Up! facelift (2016)

Officieel: Volkswagen Up! facelift (2016)De hippe Volkswagen up! wordt nog hipper met een facelift die hem ondermeer een nieuwe motor én 300W Beats audiosysteem schenkt!

De allerkleinste Volkswagen, de Up!, krijgt op het Autosalon van Genève een facelift na een jeugdige carrière van ongeveer 4 jaar. Naast wat visuele aanpassingen aan de buitenzijde en de uitbreiding van de personalisatiecatalogus zit de grote nieuwigheid onder de kleine motorkap, de Up! krijgt er namelijk een 1.0-liter driecilinder turbobenzinemotor met 89 pk / 160 Nm bij. Een gekend exemplaar dat ook z’n intrede deed bij de grote Volkswagen Polo en hier mag uitpakken met een theoretisch verbruik van 4,4 liter benzine per 100 km/u en een CO2 uitstoot van 102 g/km! Aan het stoplicht een sprintje trekken tot 100 km/u duurt exact 10 seconden en wanneer je aan 185 km/u zit bereik je de gezegende topsnelheid.

Het opgefriste interieur van de gefacelifte Up! omvat nu een grotere (3.1″) boordcomputer en een 5″ infotainmentsysteem. Met behulp van je smartphone – en internetconnectie – verkrijg je een handig navigatiesysteem, net zoals een achteruitrijcamera en digitale DAB+ radiofunctionaliteit! Optioneel kan je vanaf nu ook een krachtige audiosetup van specialist Beats krijgen, goed voor 300W en zeven luidsprekers! Met behulp van de Pure Air Climatronic airco is het ook altijd fris in je funky stadswagen.

De vernieuwde Up! zal een mooie plaats krijgen op de Volkswagenstand in Genève, later dit jaar verwachten we nog zijn marktintroductie. De Skoda Citigo en Seat Mii delen technisch heel wat met de Up!, later dit jaar mogen we dus voor hen ook een soortgelijke update verwachten.

Lees hier onze rijtest met de huidige Volkswagen Up!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...