Officieel: Skoda VisionS Concept

Officieel: Skoda VisionS ConceptSkoda wil (ook) graag een SUV en de VisionS Concept is daartoe een eerste stap!

Na de lancering van de gloednieuwe Superb en Superb Combi mag Skoda even op adem komen en reflecteren omtrent een nieuw model binnen het rationele gamma. Stoere, grote, praktische en veilige SUV’s blijven het zéér goed doen in Europa dus geheel onlogisch is het niet dat de Tsjechen – en Spanjaarden – daarvoor sterke interesse tonen. Op het Autosalon van Genève krijgen we met de VisionS Concept een designstudie van een eventuele Skoda SUV – de naam Kodiak doet het goed bij de bookmakers – waarna we waarschijnlijk op het Autosalon van Parijs (september) een productie-exemplaar te zijn krijgen.

Visueel sluit de Skoda VisionS Concept natuurlijk perfect aan bij het huidige gamma met scherpe verlichting, een grote grille met verticale accenten en heel wat dynamische lijnen doorheen de volledige carrosseriebouw. De Island Green koetswerkkleur is bovendien volledig nieuw! Binnenin is er behoorlijk wat ruimte dankzij doordacht plaatsgebruik (MQB platform), maar liefst zes inzittenden kunnen er plaatsnemen op drie rijen.

De VisionS Concept rekent op een innovatieve plug-in hybride setup. Enerzijds is er een 1.4-liter TSI viercilinder benzinemotor die de hulp krijgt van een kleine e-motor, op de achteras zit er nog een elektromotor waardoor je kan spreken over intelligente vierwielaandrijving. Een krachtige lithium-ion batterij van 12.4 kWh zit onder de achterbank verstopt. Zuiver elektrisch kan je overigens 50 kilometer ver gereken, in de meest optimale omstandigheden moet je toch wel 1.000 km kunnen afleggen met deze futuristische SUV van Skoda. Prestatiecijfers van een concept zijn ietwat overbodig want het uiteindelijke motorengamma zal heel wat conventioneler zijn, toch geven we graag mee dat de Skoda VisionS Concept de 0-100 km/u sprint in 7,4 seconden kan voltooien en een topsnelheid heeft van bijna 200 km/u.

Officieel: Skoda VisionS Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...