Officieel: SsangYong SIV-2 Concept

Officieel: SsangYong SIV-2 ConceptNog steeds geen productiemodel van een compact SUV bij Ssangyong, na de eerdere SIV-1 Concept moeten we het eerst nog even doen met de SIV-2 Concept!

Het relatief onbekende Ssangyong is druk bezig met een grondige vernieuwing van het gamma onder de nieuwe eigenaar. Op elk Autosalon krijgen we wel een gelikt conceptmodel met een duidelijke hint naar de toekomst, behalve de hippe Tivoli crossover zagen we anderzijds wel nog niets concreet. Stilte voor de storm?

Op de beursvloer van Genève zullen de Koreanen de SIV-2 Concept voorstellen aan de pers en vele geïnteresseerden, de kenners zullen heel wat elementen herkennen van de SIV-1 Concept dat drie jaar geleden aanwezig was op de Zwitserse beursvloer. Designmatig hebben de designers nu nog heel wat artistieke vrijheid, het uiteindelijke productiemodel zal heel wat minder exotisch zijn en dicht aanleunen bij de eerdergenoemde Tivoli in grotere proporties.

De Ssangyong SIV-2 Concept is ontwikkeld met een sterke focus op een lichte carrosseriebouw en is voorzien van een 1.5-liter benzinemotor met hybride setup (elektromotor + lithium-ion batterijen), ook deze motorisatie maakt duidelijk dat de uiteindelijke compact SUV (genre Qashqai, Sportage, RAV4, …) zuinig voor de dag komt op alle mogelijke manieren. Het platform is voorzien op diverse brandstofvormen, later zou er naast een hybride zelfs een full-electric SIV-2 Concept kunnen komen! Meer nieuws vanuit Genève, als alles goed verloopt krijgen we tegen 2018 een tastbaar resultaat bij de lokale Ssangyong dealer.

Officieel: SsangYong SIV-2 Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...