Autosalon Brussel 2016: Aston Martin Line-up

Autosalon Brussel 2016: Aston Martin Line-upDe Britse sportwagenbouwer Aston Martin mag natuurlijk niet ontbreken op het Autosalon van Brussel en neemt drie blitse V12 modellen mee!

In België kan je zowel in Brussel als in Antwerpen terecht om je gevleugelde sportwagen uit Engeland te voorzien van de nodige mechanisme liefde, in 2015 werden er ginds overigens 31 bestelbonnen getekend. Het jaar ervoor waren er dat er nog 45 en dat ligt waarschijnlijk aan het lichtelijk (technisch) outdated gamma dat Aston Martin nu aanbiedt. In tegenstelling tot de concurrentie is er hier geen moederbedrijf dat staat te zwaaien met een immens budget of interessante schaalvoordelen maar de volgende jaren zou alles beter moeten gaan met volledig nieuwe modellen die ondermeer voorzien worden van AMG achtcilinders!

Maar dat is toekomstmuziek en Aston Martin moet met het huidige aanbod sowieso nog enkele maanden zien te overleven. In Paleis 1 van de Heizel kan je tijdens het Autosalon kennismaken met drie Aston Martin’s met een V12 motor, de V8 modellen zijn afwezig. Enerzijds hebben we de familiale Rapide S met 560 pk, vier gemakkelijke deuren en een grote koffer. Je gezin van nul-naar-honderd katapulteren kan – op eigen risico – in 4,4 seconden en de topsnelheid ligt vlot boven de 300 km/u!

Iets logischer zijn de sportieve GT’s zoals de Vanquish en V12 Vantage S, beiden eveneens voorzien van de gekende 5.9-liter V12. Bloedsnel, knapgelijnd en nog eens voorzien van een brullende soundtrack, enkel dat prijskaartje van respectievelijk €260.000 en €183.000 lijkt ietwat in de weg te staan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...