Porsche bevestigt 718 Cayman / 718 Boxster [viercilinders!]

Porsche bevestigt 718 Cayman / 718 Boxster [viercilinders!]Volgend jaar krijgen we een gefacelifte Porsche Boxster en Cayman met een nieuwe naam én viercilinder motoren!

De Boxster (cabriolet) en Cayman (coupé) zijn beiden de kleinste Porsche’s die je momenteel kan bestellen en dat zal een tijdje ook nog zo blijven, toch zijn er enkele grote veranderingen op til in 2016. Niet enkel wordt de naamgeving (981 naar 718) aangepast maar Zuffenhausen komt – na jaren van geruchten en ontwikkelingen – terug met een potente viercilinder voor hun reguliere straatmodellen. Vermogenscijfers werden nog niet vrijgegeven maar we verwachten ongeveer 300 pk’s.

Dankzij de vervanging van de zescilinder boxermotoren door compactere viercilinder boxers zakt niet enkel het verbruik en uitstoot (en dus ook de taxatie) maar wordt het gat tussen de instappers en de iconische 911 terug wat groter. Met de Boxster GTS en Cayman GT4 bewezen de Duitsers reeds dat de term instapper ietwat onwaardig is voor dergelijke sportbolides, toch moet het verschil in de Porsche catalogus voldoende duidelijk zijn.

De nieuwe naamgeving verwijst naar de succesvolle 718 RSK uit de jaren ’50 die eveneens een viercilinder bezat, deze was overigens ook een doorontwikkeling van de beroemde 550 Spyder! In de racerij behaalde Porsche doorheen hun rijkelijke geschiedenis ook heel wat successen met viercilinder motoren, het meest recente voorbeeld is natuurlijk hun Le Mans winnende 919 Hybrid.

Lees hier onze rijtest met de Porsche Boxster GTS!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...