Preview: Ford Fiesta RS

Preview: Ford Fiesta RSKrijgen we ooit die extra sportieve Ford Fiesta RS? De kans is klein maar hoop doet leven!

De Ford Fiesta gaat ondertussen al behoorlijk lang mee, er passeerde zelfs een beperkte facelift. Normaliter zouden we binnenkort een opvolger moeten krijgen maar daaromtrent is er nog niets gecommuniceerd noch werden er prototypes gespot, we vermoeden dat de huidige Fiesta nog zeker een jaar onder ons zal blijven. Om het model in de aandacht te houden zou een nieuwe sportvariant, naast de Fiesta ST, niet misstaan..

Jammer genoeg voor de Britten is die Fiesta ST een perfect schoolvoorbeeld hoe je van een compacte stadswagen een heerlijk scheurijzer kan maken voor een aanvaardbare prijs. Daarnaast zijn ze ook druk bezig met de lancering van de Focus RS en de ontwikkeling van de Ford GT. Anderzijds is het voor de Ford Performance technici ongetwijfeld een kleine zaak om het chassis nog ietwat te verbeteren, het stuurgevoel aan te scherpen en wat pk’s uit de EcoBoost te sleuren. De aanwezigheid van een Renault Clio RS Trophy, Opel Corsa OPC en MINI Cooper JCW toont aan dat er een markt is voor dergelijke mini hot hatches!

De directe toekomst zal uitwijzen waarmee de Blauwe Ovaal zich zal bezighouden, oftewel een volledig nieuwe generatie Fiesta of een krachtig uitzwaaimodel! Onze voorkeur gaat naar dat laatste.

Lees hier onze rijtest + video met de Ford Fiesta ST!

Preview: Ford Fiesta RS

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...