Nieuwe Mercedes C-Klasse instapper [C160 – 129 pk]

Rijtest: Mercedes C-Klasse Break [C220 BlueTec]De Mercedes C-Klasse komt dankzij de introductie van een nieuwe instapmotorisatie nog sneller binnen handbereik!

De huidige Mercedes C-Klasse doet het behoorlijk goed in de verkoop, wat voor ons na een rijtest met zowel de Berline (W205) als Break (S205) in diverse motorisaties absoluut geen verrassing is. De krachtigste modellen zijn waarschijnlijk ook de leukste, maar wanneer je zuurverdiende euro’s (of een beperkt leasebudget) moet aanwenden zal een meer normale motorkeuze toch aan de orde zijn. Aan dieselzijde hadden we reeds een C180 BlueTEC instapper, nu krijgen de benzinerijders ook een C160 uitvoering die zich logischerwijs onder de C180 nestelt.

Beiden hebben dezelfde 1.6-liter viercilinder in het vooronder, in de C160 krijgt deze 129 pk aangemeten. Deze nieuwe uitvoering is enkel te verkrijgen met de manuele zesbak, al kan je wel kiezen uit beide koetswerkvormen (berline/break). Orders voor deze Mercedes C160 worden binnenkort opgenomen in het dealernet met een prijsindicatie van ongeveer €31.700, leveringen zijn voorzien voor begin juni. De te duchten concurrent blijft de BMW 316i Berline/Touring tot wanneer Audi met een geknepen 1.8 TFSI uitvoering komt!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes C-Klasse Berline en C-Klasse Break!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...